Willem II: "Fusie met RKC serieuze optie"

Crisismanager Paul Bottelier van Willem II staat open voor een fusie met RKC Waalwijk. Willem II kampt met een grote schuldenlast en als een fusie de club kan redden, dan verkiest Bottelier liever deze optie dan een faillissement.

"Als je moet kiezen tussen een fusie of een faillissement, lijkt me dat een serieuze optie. De supporters van Willem II moeten er maar eens goed over gaan nadenken," zei hij vandaag tijdens een persconferentie in Tilburg. "Ik heb al ergens gelezen dat Willem II beter vrijwillig kan degraderen en dat RKC en Sparta dan een beslissingswedstrijd zouden moeten spelen om onze eredivisieplaats. Maar een afdaling naar de Jupiler League lost voor Willem II niets op. Dan blijven we toch ook zitten met de huidige tekorten, met bovendien lagere inkomsten en een lagere begroting. Nee, een fusie is zo gek nog niet. Er zijn sowieso al te veel profclubs in Brabant."

Voor komend seizoen heeft Willem II een gat in de begroting van 800.000 euro. De ploeg heeft de KNVB om uitstel gevraagd en gekregen om dit te dichten. Voor 1 juni moet nu een sluitende begroting en een herstelplan voor de club worden ingediend.