HRT en Virgin: "Geen financiŽle problemen"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone meldde afgelopen weekend dat er nog dit jaar wel eens een renstal uit de sport zou kunnen verdwijnen, maar welke zei hij er niet bij. Bij Hispania Racing en Virgin Racing is het nieuws met verbazig aangehoord, want beiden ontkennen in de problemen te zitten.

"Wij zitten niet in geldnood en denken zelfs al aan 2011. Misschien bedoelde hij een ander team, dat geen sponsoren heeft," zei de eigenaar van Hispania Racing Jose Ramon Carabante. Virgin-eigenaar Richard Branson reageert met vergelijkbare woorden. "Ik ben verrast door wat Bernie heeft gezegd. Misschien weet hij iets over de andere teams, dat ik niet weet. Virgin gaat in ieder geval absoluut door tot het einde van het seizoen en hopelijk nog vele seizoenen daarna."

Wel kampen beide renstallen met sportieve problemen, want de bolides blijken niet de betrouwbaarheid te halen die de gevestigde renstallen wel tonen. Zo moest Virgin de tank van de bolide vergroten, omdat anders races niet uitgereden konden worden en heeft Hispania Racing conflicten met chassisbouwer Dallara. De renstal zou volgens de Finse krant Turun Sanomat in Canada zonder reserveonderdelen kunnen komen te zitten.