Nintendo DS wordt dit jaar de grootste ooit

Analisten verwachten dat de Nintendo DS dit jaar de Playstation 2 zal passeren als best verkochte spelcomputer ooit in de Verenigde Staten. Dit stelt Anita Frazier, analist van de NPD Group. Ergens in oktober of november moet het record van de Playstation 2 verbroken worden.

Deze uitspraak over de Amerikaanse markt zou ook op kunnen gaan voor de Europese markt. Volgens de metingen van de website VGCharts lopen de Playstation 2 en de Nintendo DS nek aan nek in Europa. Van beide spelcomputers zouden er zo'n 43 miljoen exemplaren verkocht zijn.

Begin mei maakte Nintendo bekend dat er wereldwijd 128,89 miljoen exemplaren van de Nintendo DS en diens jongere broertjes, de DS Lite en DSi, verkocht zijn. Hierbij werd de lancering van de Nintendo DSi XL in Europa niet meegeteld. Van de Playstation 2 zijn er wereldwijd meer dan 140 miljoen exemplaren verkocht.

Momenteel staat de Nintendo DS op de tweede plaats van de meest succesvolle spelcomputer ooit. Natuurlijk achter de Playstation 2, en net voor Nintendo's vorige draagbare spelcomputer; de Nintendo Gameboy.

Nintendo DS wordt dit jaar de grootste
Nintendo DS wordt dit jaar de grootste (Foto: Novum)