Europese autoverkopen zakken weer in

Met het stoppen van de diverse sloopregelingen in Europa, is de verkoop van nieuwe auto's wederom gedaald. In april zijn er 7,4 procent minder auto's verkocht dan dezelfde maand in 2009. Over het eerste kwartaal in 2010 zijn er wel meer auto's verkocht dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Grote verschillen
De daling en stijging van het aantal verkochte auto's verschilt per land. Zo is in Ierland het aantal verkochte auto's bijna verdubbeld, terwijl in Slowakije en Bulgarije de verkoop met meer dan 50 procent inzakte.

Ook in andere Europese landen zijn de verschillen groot. De positieve uitschieters zijn Zweden (40 procent), Spanje (39 procent), Finland (39 procent), Portugal (32 procent) en België (20 procent). De landen die negatieve cijfers laten zien zijn: Hongarije (min 45 procent), Estland (min 25 procent), Roemenië (min 19 procent) en Italië (min 15 procent).

Nederland
In ons land zitten de autoverkopen nog wel in de lift. In april werden er 24 procent meer auto's verkocht dan vorig jaar. Hiermee komt het totaal aantal verkochte auto's in april op 37.654. Met een stijging van 18 procent ten opzichte van het eerste kwartaal 2009, laten de autodealers ook een flinke stijging zien.