Belg loopt 100 marathons in 100 dagen

Een marathon uitlopen is al een kunst op zich. Voor Stefaan Engels is het echter inmiddels zo ongeveer dagelijkse routine geworden. Zondag volbracht de Belg in gezelschap van een groep sympathisanten voor de honderdste keer in honderd dagen de 42 kilometer en 195 meter. Hij had er vandaag vier uur en dertien minuten voor nodig.

In maart wist Engels zich al een plaats te verschaffen in het Guinness Book Of Records, toen hij marathon nummertje 53 aftikte. Tot nog toe wist hij dat record elke dag weer scherper te stellen. En vooralsnog heeft hij de ambitie dat te blijven doen.

"Het volgende streefgetal is tweehonderd marathons op een rij", zo liet Engels weten. "Of we daarna nog doordoen naar 365, zoals aanvankelijk de bedoeling was, zien we dan wel weer. Het aantal mensen dat meeloopt is sterk verminderd de laatste tijd, maar dat kon ook niet blijven duren. Ik loop ook heel vaak in het buitenland en de mensen kunnen daarom niet meer volgen waar ik zit. Zo loop ik de komende dagen, weken en maanden ook in Valencia, Lissabon en Bilbao", aldus de marathonfanaat.