Limburgse buksschutters aangehouden

Een 47-jarige man en de 20-jarige zoon van zijn vriendin zijn aangehouden omdat zij verdacht worden van het beschieten van verschillende mensen met een luchtbuks in Heerlen. Zij beschoten vanuit een woning de afgelopen tijd onder andere een Chinese maaltijdbezorger en taxi's die zij vermoedelijk zelf hadden besteld. Dat meldt de politie zondag.

De schietpartijen vonden plaats op het Gebrookerplein. Twee weken geleden vond de eerste schietpartij plaats, waarbij de maaltijdbezorger in zijn linkerheup werd geraakt. Later werd ook een pizzabezorger beschoten; hij werd in zijn bovenbeen geraakt. Het ging in beide gevallen om valse bestellingen.

In de nacht van 8 op 9 mei waren er meerdere taxi's besteld op het plein, waarvan er in ieder geval twee werden beschoten. Een taxichauffeur werd hierbij geraakt. Donderdag was het weer raak. Een man die op het Gebrookerplein spullen uit zijn auto laadde, werd in zijn bil geraakt. De schoonvader van de man werd direct daarna ook beschoten. Hij kreeg een kogeltje in zijn hand. De gealarmeerde politie kreeg later ook kogeltjes op zich afgevuurd.

De twee mannen werden vrijdag aangehouden. In eerste instantie zouden zij met een luchtdrukpistool hebben geschoten en later met een buks met een kijker. De verwondingen van de slachtoffers vielen mee. De twee worden maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.