Arrestaties rond aanslag Times Square

De FBI heeft donderdag twee Pakistanen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze Faisal Shahzad, de verdachte van de mislukte bomaanslag op Times Square in New York, van geld hebben voorzien. Dat heeft een woordvoerster van de FBI gezegd.

Bij invallen in verschillende staten in het noordoosten van de Verenigde Staten werden in totaal drie personen ingerekend. De twee Pakistanen werden gearresteerd in Boston, een derde persoon werd opgepakt in de staat Maine.

De twee Pakistanen onderhielden 'directe banden' met Shahzad, een in Pakistan geboren Amerikaans staatsburger. De twee voorzagen Shahzad van geld, maar onduidelijk is nog of zij dit deden met het doel zijn terroristische aanslag te financieren of dat zij eenvoudigweg geld doorsluisden. Dit laatste is gebruikelijk onder mensen uit het Midden-Oosten en Centraal-Azië die in de VS wonen.

"Deze mensen kunnen volledig onschuldig zijn en niet op de hoogte zijn geweest waar hun geld heenging, maar het is duidelijk dat er een verband is", zei een bron binnen de FBI. De autoriteiten proberen nu te achterhalen waar het geld vandaan kwam.

De arrestatie in Maine staat ook in verband met de mislukte aanslag van 1 mei op Times Square, maar meer details over deze verdachte werden niet gegeven.