Samenwerkingsverband Imtech en Schiphol

Imtech nv gaat meewerken aan een kennisplatform voor luchthaven Schiphol en lanceert een nieuw bedrijf dat voor Schiphol aan duurzame oplossingen werkt, genaamd de 'Energy Service Company', zo maakt de technische dienstverlener maandag bekend. Het gaat om twee aparte initiatieven.

Imtech gaat in het maandag gelanceerde samenwerkingsverband theGrounds duurzame energietechnologie inbrengen. Aan het kennisplatform werken eveneens TNO, TU Delft en Wageningen University & Research centre mee. Bij theGrounds zullen in eerste instantie 50 mensen werkzaam zijn. Financiële details van het kennisplatform worden niet gegeven.

Daarnaast gaat Imtech samen met Schiphol samenwerken in de Energy Service Company (ESCO). ESCO zoekt naar duurzame methoden om energie op te wekken op Schiphol. Onder meer door windenergie en warmtekrachtkoppeling wil ESCO werken aan de doelstelling van Schiphol om in 2020 20% van het energieverbruik duurzaam op te wekken. Financiële details van de overeenkomst met betrekking tot ESCO zijn evenmin bekendgemaakt.