Anderhalf miljoen Facebook-accounts gehackt

Researchers van VeriSigns iDefense Lab zeggen dat anderhalf miljoen Facebook-accounts zijn gehackt en de logingegevens nu op de zwarte markt worden verkocht. Op het Russische forum Carder.su zagen ze dat ene 'kirllos' logingegevens voor dumpprijzen verkocht.

Een bundel van duizend accounts met tien of minder vrienden werden voor niet meer dan vijfentwintig dollar verkocht, accounts met meer dan tien vrienden moesten vijfenveertig dollar opbrengen. Rick Howard van iDefense stelde dat deze zaak duidt op een uitbraak van illegale handel in accounts van sociale netwerken van Oost-Europa naar de VS. De persoonlijke informatie, die geboortedata, adressen en telefoonnummers omvat, kan worden gebruikt bij identiteitsfraude.

Facebook zelf zegt echter dat dat ze 'kirllos' al kennen als iemand die wel vaker wilde claims uit. Volgens de woordvoerder van het bedrijf was bij een eigen onderzoek van de site 'de hacker niet in staat om iets voor ons te produceren'. Hij uitte in de New York Times zijn ongenoegen over het feit dat 'iDefense het blijkbaar niet nodig vindt om haar informatie te verifiëren, voordat ze dusdanige claims publiceert.'

Volgens iDefense waren ze niet in staat zulk onderzoek te doen, omdat dat tegen de richtlijnen van het bedrijf in zou gaan. Users die denken dat hun account is gehackt, kunnen zich melden bij het Help Centre van Facebook.