Warcraft-film nog in conceptfase

De film gebaseerd op de Warcraft-games zit nog altijd in de conceptfase. Verhaalschrijver en Blizzard-topman Chris Metzen heeft in een interview met de weblog VG247 aangegeven dat hij nog regelmatig overleg heeft met Sam Raimi om de richting van de film te bepalen.

"We hebben een aantal meetings gehad om het verhaal te bespreken, en we zijn volop bezig met Raimi en zijn team. Er wordt gekeken naar thema's, welk verhaal we willen vertellen en wat de mensen moeten voelen"

Binnen de Warcraft-serie zijn drie strategiegames uitgebracht waarin om de wereld Azeroth wordt gestreden. Het meest bekende fenomeen is echter de grote online game World of Warcraft waarvan eind dit jaar de derde uitbreiding uit zal komen. Logisch dat er ontzettend veel verhalen te vertellen zijn, en dat daarbij moeilijke keuzes gemaakt moeten worden.

"Niemand wil het verpesten. We gaan ons uiterste best doen om de film zo groots mogelijk te maken. Maar gezien datgene wat Warcraft is, met een wereld die steeds verandert, zullen we onszelf wel wat vrijheden moeten gunnen. Daar maak ik me geen illusies over, maar het gaat om de manier waarop je dat doet."

Wereldwijd zijn er meer dan elf miljoen spelers die World of Warcraft spelen. Er zijn dus veel ogen gericht op de verfilming van het Warcraft-universum. Metzen is zich bewust van de enorme druk die op zijn schouders rust.

"Ik kan je vertellen dat ik vaak vrees dat het helemaal fout gaat aflopen. Gelukkig hebben we [met Sam Raimi en zijn team] de beste partners die we ons kunnen wensen."

Warcraft-film nog in conceptfase
Warcraft-film nog in conceptfase (Foto: Novum)