Guus Meeuwis geeft extra concert

Vanwege de enorme vraag naar kaarten voor de jubileumconcerten van Guus Meeuwis is er een extra concert ingelast op zaterdag 19 juni. Het concert vindt plaats in het Philips Stadion in Eindhoven. Voor aanvang van het concert is in het stadion de voetbalwedstrijd Nederland - Japan op grote schermen te zien.

In 2006 en 2008 combineerde Guus Meeuwis ook al eens een concert met een voetbalwedstrijd. De zanger noemt de 'voetbalconcerten' legendarisch: "Die dag dat Nederland met 4-1 van Frankrijk won zal ik nooit vergeten. Het Nederlands elftal had vleugels en bij ons zat een heel engelenkoor in het stadion. Na negentig minuten voetbal komen we in de blessuretijd terug op het podium en zet de drummer in, nèt als de laatste goal valt. Dat feest, die euforie, om dat te mogen delen met ruim 30.000 man in een stadion is echt waanzinnig! En dit jaar mogen we dat dus twee keer meemaken. Op 14 en nu ook op 19 juni. Ik vind het echt te gek!"

Dit jaar is het vijfde opeenvolgende jaar dat Guus Meeuwis zijn stadionconcerten geeft. Op 5 juni is er een concert in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Daarna komen de 'thuiswedstrijden' in het Eindhovense Philips Stadion aan bod, op 11, 12, 13, 14 en 19 juni.