Acht jaar geŽist voor gewelddadige roof Den Haag

Tegen twee mannen die ervan verdacht worden een kennis van hen te hebben gestoken en beroofd zijn straffen van acht jaar cel geëist. De twee lieten het 45-jarige slachtoffer zwaargewond en hulpeloos achter in zijn kamer in een kantoorpand aan de Binckhorstlaan in Den Haag.

De 21-jarige verdachte uit Rotterdam en de 21-jarige Hagenaar waren op 11 december vorig jaar bij het latere slachtoffer op bezoek in zijn woning in het bedrijfspand. De twee staken de man een aantal keren en beroofden hem van zijn laptop, mobiele telefoon, fiets en bankpassen. Voordat ze het pand verlieten sneden ze de kabels van de telefoonlijn door en sloten het slachtoffer daarna op in zijn kamer.

De volgende dag vond een voorbijganger briefjes die met bloed besmeurd waren. Op de briefjes werd om hulp gevraagd. Ook hoorde hij een man om hulp roepen in het bedrijfspand, waar de politie even later het zwaargewonde slachtoffer aantrof.

Niet lang na het incident werden de twee verdachten aangehouden. De officier van justitie rekent het de twee zwaar aan dat ze het slachtoffer eerst op zeer grove wijze hebben toegetakeld en daarna in een hulpeloze toestand hebben opgesloten. Omdat hij geen telefoon meer had en op een verlaten industrieterrein verbleef had hij weinig kans op hulp.

De rechtbank in Den Haag doet over twee weken uitspraak.