'Meisje verbrand en gek door barcodescanner'

De rechtbank van Erie County, een gebied in de Amerikaanse staat Pennsylvania, buigt zich deze week over een vreemde zaak. Een meisje beweert namelijk te zijn verbrand door een barcodescanner van een kruidenierszaakje in Erie. Daarnaast zou ze hierdoor een psychologische stoornis hebben opgelopen.

Dominica Juliano was twaalf jaar toen ze in juni 2004 met haar oma een vestiging van Country Fair in Erie bezocht. Een kassamedewerker noemde het meisje naar verluidt 'chagrijnig', waarna hij met het laserlicht van een barcodescanner in haar gezicht flitste en hij haar opdroeg te glimlachen.

Dominica's advocaten beweren dat het meisje overgevoelig is voor licht en zij door de scanner brandwonden heeft opgelopen. Later zou ze door het incident zelfs  posttraumatische stress en het syndroom van Gilles de la Tourette hebben gekregen.

De advocaat van de winkeleigenaar beweert echter dat het licht van de handscanner zeer zwak is en onschuldig. Volgens de advocaat kampte het meisje al met gezondheidsproblemen voor zij in aanraking kwam met de scanner. De rechtszaak is maandag begonnen en zal nog wel even voortduren.