Twee nieuwkomers hoog op PVV-lijst

In tegenstelling tot de LPF indertijd, zijn er op de kieslijst van de PVV geen prominente Nederlanders te vinden die een gooi naar een politieke carrière willen doen. Wel zijn er twee nieuwe namen hoog op de lijst geplaatst. Het gaat om Lilian Helder (plaats drie) en Gidi Markuszower (plaats vijf).

Helder is advocaat bij Houben & Van Dijck Advocaten. Ze is gespecialiseerd in algemeen verbintenissenrecht (contracten etc.), bestuursrecht (bouwvergunningen etc.), sociaal zekerheidsrecht (uitkeringen etc.) en hippisch recht (paarden). Over de straffen in Nederland zegt ze: "Criminelen staan zo weer op straat! Zwaardere straffen dus."

Markuszower is een ondernemer op het gebied van het terugclaimen van internationaal betaalde BTW. Hij heeft privaat- en internationaal recht gestudeerd. Over de vrijheid in Nederland zegt hij: "Er zijn momenten in de geschiedenis dat wij ons moeten realiseren dat de vrijheid die wij hier genieten duur bevochten is. We hebben onze vrijheid niet cadeau gekregen. Dat lijken we soms te vergeten."

Ehsan Jami
Opmerkelijk is dat de ex-PvdA politicus Jami niet op de PVV-lijst staat. Jami werd landelijk bekend door zijn werk met een comité van en voor ex-moslims. Volgens Geert Wilders zou Jami politiek actief worden voor de PVV.

De volledige lijst van verkiesbare PVV'ers, kun je hier vinden.