Giel Beelen neemt Gerard Joling in de maling

Giel Beelen heeft Gerard Joling flink voor de gek gehouden. De zanger was vandaag op weg naar de 3FM-studio, toen de lift stil bleef staan. Joling kon echter niet zo lachen om de 1 aprilgrap van de radio-dj. De artiest bleek last van claustrofobie te hebben.

Beelen was niet de enige die 1 april aangreep om een goede grap uit te halen. De Britse krant The Sun presenteerde met trots een pagina met een smaakje. Lezers konden het ter plekke testen, maar allergisch aangelegde mensen moesten alert zijn, want de pagina 'kon resten van noten bevatten'.

BBC's radioprogramma 'Today' onthulde dat de moeder van de Britse dichtende trots William Shakespeare een Française bleek te zijn. En volgens de collega's van de Daily Mail vloog hun koningin Elizabeth met budgetmaatschappij Easy Jet, inclusief bewijsmateriaal in de vorm van een foto.

Diverse BN'ers zijn ook in de ban van de datum. Patty Brard, Fiona Hering en Evert Santegoeds ontvingen ieder een mysterieus boeket. Op het kaartje bij de bloemen, die afkomstig zijn uit Helmond, staat slechts geschreven 'dit is geen 1 aprilgrap'. Het houdt de gemoederen van de sterren flink bezig, zo blijkt op Twitter.