Moslims verstoren lezing Barnard

Gisteravond wilde de schrijver Benno Barnard een lezing houden aan de Universiteit van Antwerpen (UA). De lezing zou gaan over de politieke islam en had de titel 'Leve God, weg met Allah'. Nog voor de schrijver goed en wel begonnen was met de lezing, werd deze verstoord door een aantal moslims.

"Normaal zou ik vanavond een lezing geven voor een vijftigtal studenten. De lezing over de politieke islam draagt de ironische titel 'Leve God, weg met Allah' en dat was voor enkele extremisten voldoende om ze te verstoren nog voor ik drie zinnen had gezegd", zegt Barnard. "Tot mijn grote verbazing zaten er bij aanvang van de lezing een hele hoop moslims in de zaal. Al snel bleek dat zij niet enkel om te luisteren naar de aula in de Rodestraat waren afgezakt. Via sms en de website sharia4belgium was er opgeroepen om de lezing te verstoren."

Volgens de rector Alain streeft de UA actief naar een klimaat waarin alle meningen, geloven en overtuigingen naast elkaar kunnen bestaan binnen de universiteit. De UA wil alle meningen de ruimte geven om tot een dialoog te komen. "Ik vind het jammer dat die kans tot dialoog er niet was omdat de lezing al verstoord werd na enkele minuten."

De Antwerpse politie heeft, na dat zij ingelicht waren, ongeveer twintig moslims uit het gebouw begeleid. Er zijn echter geen arrestatie verricht.


Moslims laten Barnard niet aan het woord