VEH gaat draagvlak HRA peilen

Eerder deed de ANWB het al, nu gaat de Vereniging Eigen Huis (VEH) het kunstje herhalen. De vereniging voor huizenbezitters gaat namelijk een peiling uitvoeren om het draagvlak van de hypotheekrenteaftrek (HRA) in kaart te brengen.

De HRA is in aanloop van de verkiezingen van 9 juni door meerdere partijen al op de agenda gezet. Zo willen het CDA en de PVV niets veranderen aan de huidige situatie, terwijl de meeste andere partijen toch paal en perk willen stellen aan de gekscherend genoemde 'villasubsidie'. Derhalve zal de HRA een grote rol gaan spelen in de aankomende verkiezingen.

De peiling is bedoeld om meer inzicht te krijgen in wat men vindt van de HRA en of deze afgeschaft dient te worden. Net als de ANWB peiling, kunnen zowel leden als niet-leden van de VEH aan de peiling meedoen. Hoewel een eerder onderzoek al uitwees dat een meerderheid in Nederland voor inperking van de HRA is, blijft VEH voorlopig stug volhouden in haar standpunt van behoud van de status quo.

VEH zal de peiling laten lopen tot 26 april. Het plan is om de resultaten medio mei bekend te maken. De vereniging hoop dat zo'n zeventigduizend mensen de peiling in zullen vullen. Op dit moment heeft de VEH een ledenbestand van ongeveer zevenhonderdduizend mensen.