Wilders: 'Cohen is een ramp'

Geert Wilders heeft onlangs een gesprek gehad met De Telegraaf, dat daar vandaag over bericht. In het gesprek noemde de PVV-voorman Job Cohen 'een wolf in schaapskleren' en 'een gevaar voor Nederland'.

Volgens de lijsttrekker van de PVV profileert Cohen zich als iemand de mensen bindt en als redelijk mens. Echter zijn de problemen in Amsterdam onder leiding van de PvdA-lijsttrekker alleen maar groter geworden, volgens Wilders.

Straatterreur
"Als Cohen landelijk gaat doen wat hij in Amsterdam heeft gedaan, wordt het een grote ramp. De hoofdstad staat stijf bovenaan wat betreft Marokkaanse straatterreur. En uit criminaliteitscijfers blijkt dat het aantal aangiften wegens bedreiging, mishandeling en overvallen stijgt", zegt de Limburgse politicus.

Vogelaar
Naast de criminaliteit in de hoofdstad, ziet Wilders nog een ander probleem met Cohen. Volgens de PVV'er is Cohen "Vogelaar in het kwadraat." Hij komt tot deze conclusie door iets wat Vogelaar in haar boek heeft geschreven. De mislukte PvdA-minister van Integratie kreeg veel kritiek toen ze zei dat Nederland in de toekomst 'land wordt van joods-christelijk-islamitische tradities'. In haar boek schrijft Vogelaar dat ze een sms'je van Cohen heeft gekregen met de tekst 'van a tot z mee eens'. "Cohen toont daarmee zijn ware gezicht", vindt Wilders.

Cohen heeft in een lezing de morele agenda van de islam als voorbeeld gesteld. Ook heeft hij aan vreemdelingen die werden genationaliseerd uitgelegd dat 'gedogen' iets is om trots op te zijn. Dit is uiteraard tegen het zere been van Wilders. "De morele agenda van de islam staat onder meer voor vrouwenonderdrukking en eerwraak. En als je nieuwkomers, die net hun paspoort krijgen, gaat vertellen dat ze de wet niet zo serieus hoeven te nemen, roep je de problemen over jezelf af."