Bittorentsites groeien na mininova-uitspraak

Kort nadat Mininova door de rechter werd gedwongen torrents naar auteursrechtelijk beschermd materiaal te verwijderen hebben vele andere torrentsites een flinke groei doorgemaakt, meldt Webwereld. Op het totale torrentverkeer had het grotendeels verdwijnen van mininova geen invloed. Er werd, zoals altijd na een platgelegde site, niet minder gedownload dan voorheen.

Mininova was de grootste torrentsite ter wereld, maar die plek is inmiddels weer ingenomen door het populaire The Pirate Bay.  Het aantal bezoekers van The Pirate Bay is sinds de val van mininova met 46% gestegen.

Ook BTJunkie ondervond een stijging van 46%.  Isohunt en Torrentz.com stegen met 29%.  Monova zag haar bezoekersaantal verdubbelen. Van de vele nieuwe torrentsites die opdoken na de val van Mininova is kickasstorrents.com de meest succesvolle, maar ook oudgedienden als demonoid en torrentreactor blijven onverminderd populair.

Op Torrentfreak, een site die zich richt op nieuws rondom privacy, vrij internet en downloads, vind je de top 10 van meestgebruikte torrentsites.