Hoteldieven gepakt na achtervolging

De marechaussee op Schiphol heeft gisteravond twee hoteldieven kunnen inrekenen nadat hotelpersoneel ze herkende en de achtervolging inzette. De mannen van 38 jaar uit Parijs en Antwerpen zijn mogelijk verantwoordelijk voor een serie diefstallen in hotels bij de luchthaven.

De twee werden in de lobby van een hotel bij Schiphol herkend van foto's die waren opgehangen na eerdere diefstallen. Medewerkers van het hotel sloegen alarm en zetten de achtervolging in. Die ging door een weiland en een sloot. De marechaussee kon de mannen uiteindelijk met hulp van het hotelpersoneel inrekenen.

Alleen al in het hotel van het alerte personeel zijn meerdere diefstallen geweest. De marechaussee heeft aangiftes ontvangen over portemonnees, geld en andere spullen die er zijn verdwenen. Er wordt onderzocht of de mannen ook te maken hebben met diefstallen in andere hotels in de buurt.

De mannen zitten vast voor de diefstal en voor bedreiging. Het duo bedreigde de achtervolgers met messen en markeringspalen.