Catherine Keyl overdonderd door belsucces

Catherine Keyl is zeer verbaasd over de massale belangstelling voor haar net opgerichte hulplijn. De presentatrice is de 'Telefoonvriendin' begonnen, een dienst waar mensen naar toe kunnen bellen die verlangen naar een luisterend oor. Het loopt storm op de 0900-lijn.

"Het is ongelooflijk. Ik dacht dat er wel wat behoefte aan zou zijn, maar niet dat er zoveel belangstelling zou zijn", bekent Keyl in RTL Boulevard. Keyl herkent de behoefte van de bellers uit haar eigen leven. "Er zijn natuurlijk dingen die men niet met familie of vrienden wil bespreken."

Mensen die verwachten Catherine aan de andere kant van de lijn te treffen komen bedrogen uit. "Ik kan natuurlijk nooit vijftig lijnen tegelijk aannemen. Er zijn vijftig luisterconsulenten, die thuis kunnen inloggen via een heel ingewikkeld belsysteem", legt de 63-jarige Keyl uit.

Een belletje naar het bedrijf van Keyl is niet goedkoop. Keyl rekent tachtig cent per minuut. "Dat geld gaat naar KPN en de consulenten, die mensen moeten betaald krijgen. En ik vind het ook leuk als ik er iets aan overhoud."

"€ Bel mij € "