Mojo verklaart concertkaarten ongeldig

Concertorganisator Mojo heeft de strijd aangebonden met bureaus die kaarten voor concerten van Mika en Editors op de zwarte markt verhandelen. Diverse bedrijven hebben kaarten ingekocht om deze met winst te verkopen. Dit is in strijd met de voorwaarden van Mojo en daarom heeft het bedrijf in totaal duizend kaarten ongeldig gemaakt.

In totaal gaat het om twaalf bedrijven die via internet kaarten tegen woekerprijzen doorverkopen. Fans die kaarten hebben gekocht voor het concert van Mika of Editors worden op de website geadviseerd hoe zij het geld voor hun ongeldig verklaarde tickets terug kunnen krijgen.

Mojo worstelt al jaren met de sjoemelpraktijken, waarbij fans veel meer kwijt zijn voor een kaartje dan normaal. Eerder werd een dergelijke actie gevoerd bij concerten van Il Divo en Pearl Jam. "Het blijkt effect te hebben op handelaren, want dit voelen ze direct in hun portemonnee", laat een woordvoerder weten.

De Britse rockband Editors geeft op 1 mei een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De Britse zanger Mika staat 7 mei op hetzelfde podium.

Concertkaarten Mika en Editors ongeldig verklaard
Concertkaarten Mika ongeldig verklaard (Foto: Novum)