'Avatar' blijft meeste geld opbrengen

De kaskraker 'Avatar' blijft het meeste geld opleveren in de Nederlandse bioscopen. De film was afgelopen weekeinde goed voor meer dan vierhonderdduizend euro. De 3D-film bracht daarmee twee keer zo veel in het laatje als nummer twee. 'Avatar' draaide wel in honderd zalen, terwijl 'Shutter Island', de Martin Scorsese-film met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol, in 51 zalen werd vertoond.

Hoogste binnenkomer in de Nederlandse box office van afgelopen weekeinde is 'The Book of Eli'. De post-apocalyptische actiefilm met Denzel Washington, Garry Oldman en Tom Waits bekleedt de derde positie. De kinderfilms 'Het Regent Gehakballen', 'The Princess & The Frog' en 'Iep!' die de afgelopen weken nog goed scoorden, zijn allemaal gezakt in de lijst.

Tim Burtons 'Alice in Wonderland' ontbreekt vooralsnog in de ranglijst. Pathé kondigde eerder aan dat de film afgelopen week in première zou gaan. Het ging hierbij echter om de voorpremière. 'Alice in Wonderland' is vanaf donderdag in de bioscopen te zien. Distributeur Disney verwacht de film volgende week dan ook hoog in de lijst terug te vinden.

'Avatar' blijft meeste geld opbrengen
'Avatar' blijft meeste geld opbrengen (Foto: Novum)