'Alien' hangt tuin vol damesslipjes

De inwoners van Volusia County, in de Amerikaanse staat Florida, zijn een nieuwe inwoner meer dan zat. De vreemde snuiter heeft zijn tuin volgestort met zandbulten en vervolgens allemaal damesondergoed in de tuin gehangen. De beste man beweert overigens van een andere planeet te komen en al 333 jaar oud te zijn.

De dorpsbewoner heeft dergelijk gedrag ook al in andere staten vertoond. Sterker nog, Robert Hodges is een lokale beroemdheid in verschillende Amerikaanse steden.

Op zijn website schrijft Robert Hodges, alias Prince Mongo, dat hij afkomstig is van de planeet Zambodia en dat hij al 333 jaar oud is. Ondanks dat hij zegt hier te zijn om de wereld te redden, sloopt hij het leven van zijn buren. Buurvrouw Pam Lucas is woedend op hem, maar de buren willen verder niet te veel zeuren uit angst wat zijn volgende stap zal zijn.

Het geruzie in de buurt begon vorig jaar, toen Hodges zijn huis in de vreemdste kleuren begon te schilderen, inclusief een afbeelding van een heks. In januari werd een enorme hoop zand geleverd en hing hij overal dameslingerie op.

Het blijkt overigens dat de beste man niet zomaar een gek is. Zo bezit hij huizen in diverse steden en was hij in de race om burgemeester te worden in de stad Memphis, waar hij opviel door zijn opvallende campagnespeeches. "Er is een ruimteschip onderweg dat 333.000 zielen meeneemt van de aarde", zei hij eens in een toespraak.

Hodges beseft overigens dat wat hij doet niet strafbaar is. Zo wordt al het ondergoed in zijn tuin gezien als waslijn. Ook het schilderen van zijn huis is niet illegaal. Wat de buren nu van plan zijn, is niet bekend.

Een filmpje over de bizarre tuin is hier te zien