Valentijnsdag laat Nederlanders koud

De meeste Nederlandse mannen zijn niet van plan iets speciaals te geven aan hun vrouw met Valentijnsdag. Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat 82 procent niets bijzonders wil geven. Van de Nederlandse vrouwen hoeft 55 procent helemaal niets te krijgen van hun vent.

Of dit betekent dat een flink aantal vrouwen teleurgesteld zullen worden, is onduidelijk. Een iets groter percentage van 61 procent van de vrouwen geeft zelf al aan helemaal niets van hun mannen te verwachten op Valentijnsdag en 35 procent is al blij met een klein cadeau. Van de mannen denkt zestig procent dat hun vrouw al tevreden is met een kleinigheidje.

Jongere Nederlanders doen iets vaker aan Valentijnsdag dan oudere. Zo'n 22 procent van de mannen onder de 30 is van plan iets speciaals aan hun vrouw te geven, tegenover achttien procent van de mensen tussen de 30 en de 50. Van de mannen van boven de 50 is slechts tien procent van plan hun geliefde iets te geven.

De recessie heeft overigens weinig invloed op het bedrag dat wordt besteed aan valentijnscadeaus. Slechts 27 procent denkt minder uit te geven aan Valentijnsdag, terwijl zestig procent ongeveer hetzelfde denkt uit te geven als vorig jaar.

Valentijn