Twintig jaar cel voor verkrachter

Een serieverkrachter uit het Belgische Sint-Niklaas is vandaag veroordeeld tot twintig jaar effectieve celstraf en nog eens tien jaar terbeschikkingstelling aan de regering, wat ongeveer hetzelfde inhoudt als het Nederlandse tbs. De man kan niet eerder dan over twintig jaar vrijkomen. Als de regering het nodig acht kan er zelfs nog tien jaar aan zijn straf vastgeplakt worden.

De 29-jarige Christophe Brokken stond onder meer terecht voor een extreem gewelddadige verkrachting. De man liet een 21-jarige vrouw voor dood achter nadat hij haar op brute wijze verkracht had. Hij probeerde nog twee andere vrouwen te verkrachten, maar die konden ontkomen.

Het 21-jarige slachtoffer fietste rond middernacht alleen naar huis toen ze werd besprongen door Brokken. Hij sleurde haar een maïsveld in waar hij haar bont- en blauw sloeg totdat ze het bewustzijn verloor. Daarna bond hij haar polsen met tape vast en verkrachtte haar.

Brokken had al vijf jaar celstraf uitgezeten voor enkele zedendelicten en een verkrachting. Kort na zijn vrijlating ging hij weer in de fout. Mede hierom kreeg hij de absolute maximumstraf opgelegd voor zijn daden.