Broer aanrijdingsverdachte vast na doodsbedreiging

De broer van de man die in Nijmegen ziekenhuispersoneel heeft bedreigd is ook opgepakt. De 18-jarige heeft een journalist van dagblad De Gelderlander met de dood bedreigd en zit sinds gisteravond vast.

De familie kwam in januari in het nieuws toen de oudere 19-jarige broer met een scooter een 50-jarige man had aangereden, waardoor deze overleed. Met een vriend was de Marokkaanse Nederlander op de vlucht voor de politie. In het ziekenhuis bedreigden de jongens een arts en een verpleegkundige van het UMC St Radboud.

Naar aanleiding van die affaire interviewde De Gelderlander de moeder en de zus van de 19-jarige verdachte. Volgens de krant was de jongere broer daar niet blij mee. Hij meldde zich afgelopen vrijdag bij het kantoor van de krant in Nijmegen, eiste dat het interview niet zou worden gepubliceerd en bedreigde een van de aanwezige redacteuren. Die heeft gisteren aangifte gedaan.

Het interview wordt niet afgedrukt. Volgens hoofdredacteur Kees Pijnappels gebeurt dat op verzoek van de moeder en de zus, die hun medewerking hebben ingetrokken.