Adoptiekinderen op weg naar Nederland

Ongeveer honderd Haïtiaanse weeskinderen zijn vanochtend vanaf de luchthaven van Curaçao vertrokken naar Nederland. Het toestel met de kinderen steeg om kwart voor zeven (kwart over twee 's nachts lokale tijd) op en wordt rond vier uur vanmiddag in Nederland verwacht.

Volgens Rode Kruis-medewerkers die op Curaçao de kinderen hebben onderzocht, zijn de kinderen lichamelijk in orde. Het vliegtuig met de kinderen landde iets voor zes uur (een uur lokale tijd) op Curaçao. Aan boord waren onder anderen de ongeveer honderd Haïtiaanse kinderen die in Nederland zullen worden opgevangen door adoptieouders.

Sommige kinderen zullen vanuit Nederland naar Luxemburg worden gebracht naar adoptieouders die daar wonen. Het overstappen op Curaçao vond plaats ver verwijderd van de media.

De kinderen werden in Port-au-Prince opgehaald door een vliegtuig van de Curaçaose luchtvaartmaatschappij Insel Air en worden naar Nederland vervoerd door een toestel van ArkeFly. Beide toestellen zijn gehuurd door het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.