'Jochie (13) ontdekt werkende tijdreismethode'

Gentill Abdulla heeft een ontdekking gedaan die de wetenschap versteld zal doen staan. De slechts dertienjarige bolleboos beweert namelijk een methode te hebben gevonden die het mogelijk maakt door de tijd te reizen. Volgens Gentil werkt zijn theorie ook nog, al heeft hij hem nog niet kunnen testen.

"Ik heb veel onderzoek gedaan op het gebied van zwarte gaten, reizen in de tijd, wormgaten, magnetisme, licht, en vooral de zwaartekracht", vertelt de intelligente knaap. "Ik heb een experiment bedacht dat, indien correct uitgevoerd, het mogelijk maakt om door de tijd te reizen."

Volgens Gentil heb je voor het tijdreizen slechts twee magneten, een paar lasers en een blauwe lichtstraal nodig. De blauwe lichtstraal mag echter geen gewone lichtstraal zijn. Nee, de straal moet namelijk al duizenden jaren onderweg zijn.

Kort samengevat zorgt de blauwe straal er met behulp van de lasers voor dat de magneten allebei veranderen in een zwart gat. Dankzij de ouderdom van het licht zou je moeten kunnen terugreizen naar het tijdstip waarop de lichtstraal is gecreëerd. Op deze manier is een wormgat ontstaan die het mogelijk maakt om door de tijd te reizen.

Gentil is er heilig van overtuigd dat zijn methode werkt. Hij is zo bang dat kwaadwillenden ermee aan de haal gaan, dat hij te allen tijde zijn papierwerk en schema's bij zich draagt. Hij zegt zich nu te gaan richten op onder andere een perpetuum mobile.


Er wordt met geen woord over een flux capacitor gerept...