Dj Paul Elstak benadert Brabantse New Kids

De makers van de sketches 'New Kids' zijn benaderd door Dj Paul Elstak. In de sketches, over een paar hangjongeren in het Brabantse gehucht Maaskantje, is regelmatig muziek van Elstak te horen. "Ik kreeg een mailtje van hem met de vraag of we mee wilden doen met een optreden", zo zei een van de bedenkers van New Kids, Steffen Haars, gisteravond in FOK!radio. "Maar ik was te laat: toen ik het las, was het optreden al geweest. Maar ik sta er nog steeds voor open. Het is een jeugdheld van me natuurlijk."

Haars heeft zelf ook een rolletje in New Kids. Hij speelt Robbie Schuurmans, maar heeft maar een klein rolletje omdat hij ook regisseert, samen met Flip van der Kuil. "En ik ben de slechtste acteur!", voegt Haars eraan toe. Flip speelt weer Barrie in New Kids, maar heeft niet veel tekst. "Dat komt omdat hij de enige is die van origine niet uit Brabant komt", aldus Haars.

"Het is ooit begonnen omdat wij ons verveelden en filmpjes gingen maken. Dat begon met de Pulpshow, vijf jaar geleden kwamen de New Kids On The Block en de beste typetjes daaruit zijn nu de New Kids."
Haars woonde zelf tot zijn 19e in Maaskantje. Zijn ouders wonen er nog steeds. "Zij vinden de New Kids heel leuk. Maar dat komt misschien ook omdat ze er een rolletje in hebben gekregen. In de aflevering 'Boksbal' wordt Gerry op z'n bakkes gestompt nadat hij heel stoer doet tegen een boksbal. De man die hem stompt is mijn vader. En ook die van Gerry overigens, want dat is mijn broer."

Het blijft niet bij sketches van twee tot drie minuten die nu op Comedy Central worden uitgezonden. Er wordt gewerkt aan een complete serie van wekelijks een aflevering van een minuut of twintig. Toch moeten de fans nog even geduld hebben. "We zitten nu in het schrijfproces. Daarna moet de productie opgestart worden met het filmen, dus dat duurt nog wel een klein jaar." In de tussentijd komt er een carnavalssingel uit van de New Kids. Volgende week ligt 'Ge Kunt de Groeten uit Brabant krijgen, Kut!' in de winkel. Daarnaast komt er over een week of drie een dvd uit. "Met veel extra's erop die nog niet uitgezonden zijn."

Het is niet zeker dat de New Kids in de serie in Maaskantje blijven. "We zijn op dit moment aan het schrijven. Het kan nog overal heen gaan, wie weet komen ze nog uit in Afrika." Luisteraars van FOK!radio hadden ook wel een leuke suggestie: dat de New Kids rivalen krijgen die met elkaar de strijd om de cafetaria aan gaan. "Een leuk idee! Dat ze dan ruzie krijgen met een groep uit Schijndel!" Mocht het er dus in zitten, dan weten de FOK!kers waar het vandaan komt. "Dan is het gejat van FOK!", voegt Haars meteen met een knipoog toe.

Hij kent FOK! overigens goed. "Jullie waren een van de eersten die onze filmpjes oppikten." Wil je het hele gesprek met Steffen Haars horen, dan kan dat hier.