Radio 555 gaat weer uitzenden

De kogel is door de kerk. Na de eerste uitzending op 6 januari 2005 keert Radio 555, wederom voor één dag, terug in de ether. Zenders die aan het initiatief meewerken zijn onder andere 3FM, Radio 538, Radio Veronica en Q-Music. Radio 555 zal voor één dag de frequenties van genoemde zenders overnemen. Het doel: geld inzamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. De zender, vernoemd naar het gironummer van de samenwerkende hulporganisaties, zamelt geld in door luisteraars geld te laten betalen voor verzoekplaten.

Over de precieze datum van uitzending moet nog een beslissing worden genomen, maar het wordt of aanstaande donderdag of maandag over een week, 25 januari. De keuze hangt af van de datum waarop een televisieactie wordt uitgezonden: deze zal aansluiten op Radio 555. Overdags zal Radio 555 geld proberen in te zamelen, 's avonds neemt de televisieactie het roer over.

Update 20:35 uur

Inmiddels zijn de betrokken partijen er uit: het wordt aanstaande donderdag. Overdag wordt er geld ingezameld via Radio 555, 's avonds via een tv-actie, uitgezonden door Nederland 1, RTL 4 en SBS 6. 

Lees ook over de inzamelingsactie voor slachtoffers in Haïti die op FOK! loopt.