'Michael Jackson is in Afrika'

Michael Jackson mag dan dood zijn, zijn geest komt nog overal. Zo zou de King of Pop onlangs zijn gesignaleerd in Zimbabwe. Volgens plaatselijke media zou Michael Jackson zich hebben getoond aan kinderen op een school in de hoofdstad Harare.

Volgens krantenberichten keek een groep leerlingen van twaalf tot veertien jaar onder toezicht van enkele nonnen naar een uitvoering van het schooltoneel. Toen het licht uitviel verscheen plotseling de geest van de King of Pop.

De kinderen renden het theater uit, maar vertelden later dat de geest naar hen glimlachte en zwaaide. De kinderen herkenden de overleden popster aan zijn gezicht en witte handschoenen.

Een zuster zou de waarneming hebben bevestigd. "Het was geen mens", vertelde ze. "Het moet een spook zijn geweest."

De Zimbabwaanse school wordt nu overspoeld door de lokale bevolking. Zij hopen allemaal dat Michael Jackson zich nog een keer aan hen vertoont.

Dat de geest van de zanger nu juist Afrika opzoekt is niet zo vreemd. Michael Jackson omschreef het continent ooit als zijn thuisland. Hij heeft het werelddeel diverse malen aangedaan tijdens zijn concerten, en heeft ook veel geld gepompt in goede doelen ten bate van de geboortegrond van zijn voorouders.