Man denkt jaarlijks 5000 keer aan seks

Altijd al gedacht dat mannen de hele dag aan seks denken? Gefeliciteerd, je gaat door voor de koelkast. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat mannen maar liefst dertien keer per dag aan seks denken, dit komt neer op 4.745 maal op jaarbasis.

Dat is nog niet het enige. Maar liefst een derde van de mannen staat op met de gedachte aan een stevige vrijpartij. De mannen doen het hiermee een stuk beter dan de vrouwen, die slechts vijf keer per dag aan neuken denken, oftewel 1825 maal per jaar.

Hoe vaak men er ook aan denkt, aan de daadwerkelijke daad komt men  veel minder toe. Met een gemiddelde van twee beurten per week neukt men op jaarbasis slechts 104 keer.

"Het is bekend dat mannen veel aan seks denken, maar hoe vaak is verrassend", laat een woordvoerder van het onderzoeksbureau weten. "Ze kunnen het niet eens nalaten om aan seks te denken bij het opstaan. Dus als je man in het luchtledige staart, weet je waar hij waarschijnlijk aan zit te denken."

Het onderzoek is uitgevoerd onder drieduizend mensen. Ondanks het grote verschil tussen het aantal gedachten aan seks en de keren dat men 'het' daadwerkelijk doet, is men toch tevreden over hun seksleven. Bijna driekwart van de mannen geeft aan gelukkig te zijn met de hoeveelheid seks. Slechts 58 procent van de vrouwen gaf hetzelfde antwoord.