PVV wil spoedoverleg over mislukte aanslag

De PVV in de Tweede Kamer wil met spoed een overleg met minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie over de mislukte aanslag tijdens een vlucht van een toestel van Delta Airlines van Schiphol naar de Amerikaanse stad Detroit. Dat zei PVV-Kamerlid Raymond de Roon vandaag.

Hij wil de komende week de gang van zaken met de minister bespreken tijdens een algemeen overleg van de vaste Kamercommissie voor Justitie. "Ik wil opheldering over de feiten en ik wil weten welke maatregelen zijn genomen om herhaling te voorkomen", aldus De Roon.

De PVV'er noemt het opvallend dat de betrokken Nigeriaan op Schiphol kennelijk ongehinderd explosieven aan boord van het vliegtuig heeft kunnen brengen.

Coalitiepartij ChristenUnie neemt het incident zeer serieus en wil dat Hirsch Ballin snel uitleg geeft. "Blijkbaar zijn er nieuwe mogelijkheden gevonden om groot onheil aan te richten aan boord van een vliegtuig", aldus het Kamerlid Ed Anker. Onderzoek moet uitwijzen waar er fouten zijn gemaakt. "Voor nu is het van belang dat de professionals ter plaatste alles doen wat nodig is."