Gevangene per ongeluk vrijgelaten

De politie van Maine (Verenigde Staten) is al een aantal dagen dringend op zoek naar een uiterst gevaarlijke gevangene. Niet omdat de man ontsnapt is, maar omdat ze hem per ongeluk hebben vrijgelaten.

Eergisteren ontstond er verwarring in de Cumberland County gevangenis doordat de 20-jarige gevangene Ismail Mohamed Awad op borgtocht vrijgelaten mocht worden. Vervolgens werd er door een bewaker gevraagd om 'Ismail' op te halen, waarop de 23-jarige Ahmed Hussein Ismail uit zijn cel gehaald werd. De geluksvogel speelde als een volleerd acteur mee in het geheel. Hij tekende de vrijlatingspapieren en nam de spullen van Awad, waaronder het identificatiebewijs, zonder blikken of blozen aan.

De sheriff verbaasde zich over het feit dat het niemand is opgevallen dat de Ismail die vrijgelaten is een gele overal droeg, de kleur die aangeeft dat iemand onder maximale beveiliging staat, en daarmee niet zomaar vrijgelaten zou mogen worden.

Het is echter niet de eerste keer dat een gevangene uit deze instelling per ongeluk op vrije voeten komt. Eerder dit jaar werd een overvaller dit pleziertje ook al gegund.