Boete voor bellen met aansteker

Een man uit het Groningse dorp Heiligerlee is beboet omdat hij zou hebben gebeld achter het stuur. Met een aansteker nog wel...

De 49-jarige Hendrik Fens wilde eergisterochtend op de terugweg van een ritje naar een dierenwinkel graag een sigaretje roken in zijn auto. Speciaal voor dat doel heeft de beste man een grote aansteker in zijn auto liggen, eentje die is bedoeld om onder andere kaarsen aan te steken. Vanwege de kou duurde het echter nog wel even voor hij de vlam erin kreeg.

Ineens werd Fens door de politie staande gehouden. "Ik dacht dat mijn autolampen verkeerd waren afgesteld of zoiets, maar ik bleek kort daarvoor een onopvallende controleauto te zijn voorbijgereden.Tot mijn stomme verbazing beweerde de politie dat ik in de auto had zitten bellen", vertelt de Groninger. "Ik heb de agent in kwestie meteen aangeboden met hem mee te gaan naar Hans Anders, om een bril voor hem te kopen!"

Aangezien de roker hartpatiënt is, heeft hij altijd een mobieltje bij zich. Maar of hij nu hoog of laag sprong, Bromsnor beloonde hem toch met een prent van 150 euro. "Kijk, als ik écht had zitten bellen ben ik sportief en betaal gewoon. Maar als deze acceptgiro op de mat valt, dien ik een bezwaarschrift in."