Massale dierenslachting in Nepal

Ongeveer miljoen hindoes zijn vandaag in Nepal bijeengekomen om de massaslachting van enkele honderdduizenden dieren bij te wonen. Godsdienstigen hebben vele kilometers afgelegd om het tweedaagse Gadhimai-festival bij te wonen, dat de hindoeïstische godin van macht vereert en eenmaal in de vijf jaar plaatsvindt in het zuiden van de Himalayastaat.

"Lang leve Gadhimai!" schreeuwde de menigte toen de lokale priester het ritueel lanceerde met de rituele slachting van twee ratten, twee duiven, een haan, een lam en een varken. Velen snelden zich daarna op een nabijgelegen terrein, waar 250 met zwaarden zwaaiende slagers aan de slachting van 20.000 buffels begonnen. Gelovigen hadden de beesten naar de heilige tempel van de plaats Bariyapur gebracht om te worden geofferd als dank voor bijvoorbeeld de geboorte van hun kind.

Na de buffels moesten ongeveer 300.000 geiten, schapen en vogels eraan geloven. Het vlees wordt verspreid onder lokale bewoners. De slagers werken op vrijwillige basis, maar hopen van hun zonden te worden verlost.

Activisten die voor de rechten van dieren opkomen, probeerden het massale bloedvergieten tegen te houden, maar de regering weigerde de eeuwenoude religieuze traditie af te schaffen.