15-jarige heeft 'moorden' als hobby

De 15-jarige Alyssa Bustamante uit de Amerikaanse staat Missouri pronkte op YouTube met haar aparte hobby: 'mensen vermoorden en snijwonden toebrengen'. Dit bleek niet alleen grootspraak, het meisje heeft ook werkelijk iemand vermoord. Ze wurgde de 9-jarige Elisabeth Olten, sneed daarna de keel van het meisje door en vervolgens stak ze haar slachtoffer nog meerdere keren.

Het meisje is niet met haar daad weggekomen. Ze zit in de cel voor de brute moord en zal als een volwassene berecht worden. De advocaat van Alyssa wil echter dat zij onmiddellijk opgenomen wordt in een psychiatrische kliniek. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat ze mentaal ziek is. Twee jaar geleden probeerde ze nog zelfmoord te plegen en werd ze behandeld voor een depressie en zelfverminking met een mes.

Vorig jaar liet Alyssa op internet nog eens blijken dat er iets scheef zit in haar hoofd: op YouTube postte ze een bizar filmpje waarin ze laat zien hoe ze zichzelf tegen een elektrisch geladen hek gooit. Alsof dat nog niet genoeg is dwingt ze haar twee jongere broertjes vervolgens hetzelfde te doen voor de camera.

Alyssa heeft aan een agent laten weten dat ze vijf dagen voor de moord op Elizabeth al twee putten had gegraven die als graf moesten dienen. Elizabeth werd vervolgens vermoord. Volgens Alyssa 'omdat ze wilde weten hoe het voelde om iemand te vermoorden'. Eind vorige maand bracht de jonge moordenares de agenten naar de plaats waar ze Elizabeth begraven had na haar gruwelijke daad.

Met dank aan BoGu5 voor de submit.