'Krasloterij misleidt'

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft eergisteren een vernietigend oordeel gegeven over de '40x een miljoen'-actie van de Krasloterij (De Lotto). De RCC vraagt zich af of daadwerkelijk de 40 hoofdprijzen eruit gaan. De commissie twijfelt er erg aan of de 15 miljoen speciale Krasloten wel allemaal verkocht worden. Als dat niet het geval is, gaan de 40 miljoenen er namelijk niet uit.

In het verweer laat De Lotto weten gewoon door te gaan met de verkoop van de Miljoenen Krasloten, ook na tweede kerstdag. Daardoor zouden uiteindelijk alle veertig prijzen van een miljoen euro eruit gaan. De RCC acht de kans bovendien groot dat de animo voor de loten na tweede kerstdag drastisch zal afnemen, waardoor de kans dat alle loten verkocht worden volgens de commissie 'nihil' is.

RCC onderbouwt zijn mening met het feit dat de omzet van de Krasloterij jaarlijks 60 miljoen euro is, terwijl de 40x een miljoen-actie een omzet zou moeten genereren van 150 miljoen euro wanneer alle loten daadwerkelijk verkocht zouden worden.

Ook wordt er niet daadwerkelijk 1 miljoen euro uitgekeerd bij de winnaar van een miljoen, maar 710.000 euro, door de 29 procent aan kansspelbelasting.