Stegeman in paleistuin Noordeinde?

Twee mannen die zich op 22 oktober in een witte bestelbus meldden bij de marechaussee van paleis Noordeinde om werkzaamheden te verrichten, worden door de marechaussee gezocht. Kort voordat zij arriveerden waren zij telefonisch aangemeld bij de dienstdoende wacht die hen de toegang verschafte. Achteraf blijkt namelijk dat zij er waarschijnlijk onrechtmatig verbleven. 


De werkzaamheden blijken nu niet te zijn aangemeld bij de daarvoor in aanmerking komende instanties. Een zegsman wilde vandaag niet kwijt hoe lang de twee op het terrein zijn geweest en wat ze daar hebben gedaan. Ook kon hij niet zeggen wie die twee personen waren.

Boze tongen beweren nu dat het gaat om het SBS tv-programma Undercover in Nederland. Volgens de zegsman staat dit er los van: "Dit is al op 22 oktober gebeurd." Aanstaande zondag laat journalist Alberto Stegeman in het SBS programma zien, hoe het gesteld is met de beveiliging van het koningshuis. In de promo's wordt al gemeld dat die beveiliging faalt. Stegeman wilde vandaag niet veel kwijt over de gebeurtenis in Den Haag. "Ik wil niet bevestigen of ontkennen dat wij dit waren."

Inmiddels is de marechaussee druk bezig met de vraag hoe ze dit soort gebeurtenissen in het vervolg kunnen voorkomen.