Simon Cowell doneert aan kankerpatiëntje

Ah. Lief. Simon Cowell, het bikkelharde jurylid van X Factor, American Idol en Britain's Got Talent heeft een supergoede daad verricht. De Brit die menig kandidaat in zijn shows snoeihard aanpakt en doet rillen blijkt helemaal niet zo'n bitter en kwaad beestje te zijn. Hij doneerde maar liefst 100.000 Britse pond om het leven van een jong kankerpatiëntje te redden.

De 18 maanden oude Sophie Atay bleek er zo slecht aantoe te zijn dat de familie te horen kreeg dat ze, om haar te redden, al binnen enkele dagen behandeld zou moeten worden. Hiervoor moest ze dan wel naar Amerika vliegen en in het Memorial Sloan Kettering Hospital, in New York, een speciale behandeling ondergaan. De kosten van deze behandeling bedragen maar liefst 500.000 Britse pond.

De familie kon alleen zo snel niet dat bedrag bij elkaar krijgen. Toen Cowell hier lucht van kreeg besloot hij een duit in het zakje te doen. Hij doneerde de ontbrekende 100.000 Britse pond aan de familie. Wat voor ons het statiegeld van een fles is, dat was deze 100.000 Britse pond voor Cowell en wilde dit dan ook prompt ophoesten. Volgens geruchten strijkt de succesvolle Brit per jaar zo'n slordige 55 miljoen Euro op.

Inmiddels is Sophie op weg om behandeld te worden. Binnen zeven dagen zal ze de behandeling moeten ondergaan en zal haar overlevingskans stijgen van 20 naar 90 procent. Simon. Jij held met een klein hartje!