Metrowerker dreigt passagier voor trein te gooien

Een forens heeft een woedende medewerker van de Londense metro gefilmd en de beelden op internet geplaatst. De man van The Transport for London (TfL) was namelijk boos op een oudere passagier. Op een gegeven moment wilde hij de man zelfs voor de metro gooien.

Volgens de bewuste forens, Jonathan MacDonald, begon het opstootje toen de metro op een station stopte en deze ineens uitviel. Iedereen moest uitstappen, maar de man van in de zestig kwam met zijn arm vast te zitten tussen de deuren. Toen hij zich had losgewurmd, deed hij rustig zijn beklag bij de medewerkers van de metro.

De langharige metroman, die waarschijnlijk luistert naar de naam Ian, werd woedend op de arme man. Hij vond dat de bewuste man te dicht op de rails stond. 'Ian' schold vervolgens de man voor alles uit. Toen het slachtoffer en enkele andere passagiers op kalme toon vroegen waarom hij zo hard moest schreeuwen, sprong de baanmedewerker helemaal uit zijn vel.

"Ian schreeuwde de man letterlijk in het gezicht", beweert MacDonald. "'Omdat er verdomme een trein aankomt en ik ervoor moet zorgen dat iedereen verdomme achter de gele lijn blijft!'" Hierop begon MacDonald Ian en zijn collega te filmen met zijn gsm.

In het filmpje is vervolgens te zien dat de oudere man van de medewerker niet in de volgende trein mag plaatsnemen. De man wil echter gewoon instappen, maar Ian vertelt de man dat de trein niet vertrekt zolang hij er niet uitkomt. Als andere passagiers Ian de doorgang beletten, schreeuwt hij naar de man dat hij hem onder de trein wil slingeren.

TfL meldt de klacht te hebben ontvangen en dat het een onderzoek is gestart. "London Underground en onze medewerkers streven ernaar een uitstekende klantenservice te bieden voor onze passagiers. We zijn dan ook dankbaar dat dit incident onder onze aandacht is gebracht", heeft een woordvoerder laten weten. "We zullen de zaak grondig onderzoeken en passende maatregelen treffen."


Het bewuste filmpje van de scheldende metromedewerker