Duitse actiegroep tegen 'killer games'

Een Duitse actiegroep genaamd de Aktionsbündnis Amoklauf Winnenden, vrij vertaald als de Action Alliance, heeft voor dit weekend een meeting gepland waarbij ze iedereen oproepen om hun 'killer games' mee te nemen zodat ze die daar weg kunnen gooien. De groep bestaat deels uit ouders van de kinderen die zijn omgekomen in de Duitste school-shooting eerder dit jaar.

Nergens ter wereld is de regelgeving rondom games zo streng als in Duitsland. Zo moesten de mensen in Carmageddon al vervangen worden door zombies en bevatten veel games in plaats van het gebruikelijke rode bloed, groen bloed. Ook zijn games als Gears of War verbannen uit het land van onze Oosterburen.

Na de schietpartij eerder dit jaar op een Duitse school, waarbij zeventien doden zijn gevallen, is er voor de Duitse regering nog meer reden om gewelddadige games te willen verbieden. Ook andere 'gewelddadige' hobby's als paintballen moeten het ontgelden, terwijl de wapenwet van Duitsland gewoon hetzelfde blijft en bijna elke idioot een wapen kan kopen.

Eén van de gamers die dit weekend besluit zijn games weg te gooien heeft geluk, want die wint een gesigneerd voetbalshirt van het Duitse nationale elftal. Opmerkelijk is ook de keuze om de actie te promoten door middel van een tekening die ook gebruikt is voor de strijd tegen de swastika, het teken dat door de Nazi's gebruikt werd in de Tweede Wereld Oorlog.

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.