'Niemand wil mollige vrouwen zien'

Volgens ontwerper Karl Lagerfeld wil niemand mollige vrouwen zien en zijn het met name 'dikke, chipsetende moeders' die vinden dat de modellen te mager zijn. Met deze uitspraken mengt hij zich in de discussie rondom de te magere modellen.

Het populaire Duitse vrouwenblad Brigitte heeft besloten dat zij niet langer met professionele modellen willen werken, omdat de vrouwen veel te mager zijn. Zij hebben ook veel kritiek op ontwerpers die veel te kleine kledingsmonsters opsturen, waardoor modellen gedwongen worden super dun te zijn. De hoofdredacteur van het blad heeft laten weten dat zij het helemaal beu zijn om de modellen met Photoshop steeds weer dikker te moeten maken, omdat de vrouwen er anders niet uit zouden zien.

Lagerfeld denkt hier echter totaal anders over.  "Dikke moeder zitten voor de televisie maar een beetje chips te eten en zeggen dan dat dunne modellen lelijk zijn", liet hij weten in Focus magazine. "De wereld van prachtige kleding is er nu eenmaal een van dromen en illusies. Niemand wil mollige vrouwen op de catwalk zien."

Mollige of magere modellen? Discussieer mee op het FOK!forum!