'Atoomsteden' willen OS 2020

De twee Japanse steden die in 1945 een aanval met atoombommen kregen te verwerken, Hiroshima en Nagasaki, willen samen de Olympische Spelen van 2020 organiseren.

Op deze manier willen de twee steden, die overigens 300 kilometer van elkaar liggen, een steentje bijdragen aan het feit dat wereldwijd alle nucleaire wapens moeten verdwijnen. Het initiatief kwam tot stand nadat Tokio er niet in slaagde de organisatie van de Olympische Spelen van 2016 binnen te slepen. Bovendien speelt het feit dat de Amerikaanse president Barack Obama de Nobelprijs voor de Vrede kreeg vanwege zijn strijd om atoomwapens te verbannen, ook mee.

"Dat is geen taak die alleen op de schouders van president Obama moet liggen, of alleen in de regering moet worden besproken. Iedereen op deze aarde heeft deze opdracht en als gastheer van de Spelen hopen wij op die manier onze taak te kunnen uitvoeren in de steden die het meest hebben geleden onder een atoomaanval. Daarom gaan we de mogelijkheid bekijken of wij de Spelen kunnen organiseren," aldus Tomihisa Taue, burgemeester van Nagasaki.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.