Mansell: "Button beste coureur van het veld"

Voormalig Formule 1-wereldkampioen Nigel Mansell prijst Jenson Button de hemel in. De voormalig Brits autocoureur kan geen slecht punt bedenken over zijn landgenoot. Mansell zei tegen Autosport te verwachten dat Button de Formule1-wereldtitel op zijn naam gaat schrijven.

"Die eerste plek is voor hem dit jaar, niemand zal hem nog inhalen," vertelde de Brit. "De enige manier waarop het nog mis kan gaan is als Jenson een aantal races achter elkaar pech heeft, en dat zie ik niet gebeuren. Hij is op dit moment gewoon de beste coureur in de Formule 1 en de auto is geweldig. Ik bedoel, de balans van deze wagen is echt fenomenaal. Ik keek thuis de Grand Prix van Monaco en zei tegen mijn zoon Gregg dat deze bolide de geschiedenis in zal gaan als iets magisch."

"Het mooie aan Button is dat hij een lange aanloopperiode achter de rug heeft, hij kent de klappen van de zweep. En wat goed van hem is, is dat hij zeer geconcentreerd bezig blijft. Hij verslapt niet. Hij is meer gefocust dan ik hem ooit gezien heb en hij is beter dan ooit."