Real biedt Nederlanders te koop aan

De geluiden waren er al weken: Real Madrid wil van zijn Nederlanders af. Vanmorgen werd het nog eens bevestigd, wat betekent dat het einde van de Nederlandse kolonie bij Real Madrid nadert.

Voor onder meer de zes Nederlanders is geen plek meer. Algemeen directeur Jorge Valdano liet er in een interview met het radiostation Onda Cero geen misverstand over bestaan. "Er is geen plaats voor ze."

Real Madrid baarde vorige week opzien door de megatransfers van KakŠ en Cristiano Ronaldo. De Madrilenen zijn nog niet uitgewinkeld, maar het aantrekken van spelers als Xabi Alonso, David Villa en Franck Ribťry blijkt lastiger dan men van te voren had gedacht. Voorzitter Florentino Pťrez probeert nu met de verkoop van spelers meer geld vrij te krijgen voor nieuwe transfers.

Voor de Nederlanders van Real bestaat genoeg belangstelling. Met name Arjen Robben en Wesley Sneijder zijn gewilde spelers, maar Valdano is nog niet tevreden met de bedragen die zijn geboden. Sneijder heeft overigens de grootste kans om te mogen blijven, daar hij bij de nieuwe trainer Manuel Pellegrini goed in de smaak valt.

Inmiddels worden de Nederlanders aan verscheidene clubs gelinkt. Zo zou Tottenham Hotspur volgens Marca 40 miljoen euro willen betalen voor Robben, Klaas Jan Huntelaar en de Argentijn Gabriel Heinze, wordt Royston Drenthe begeerd door de Italiaanse clubs Genoa en Fiorentina en is Ruud van Nistelrooy in verband gebracht met de Spurs en het Galatasaray van Frank Rijkaard.

Voor de eerder genoemde Heinze, Mahamadou Diarra en Javier Saviola is het ook einde verhaal bij Real Madrid. Juventus zou de Malinees Diarra graag willen aantrekken, terwijl er al een link was tussen Saviola en Liverpool.

Update 12:06
Klaas-Jan Huntelaar speelde afgelopen seizoen twintig wedstrijden bij Real Madrid en was verantwoordelijk voor acht goals. De spits werd voor 27 miljoen verkocht aan Real Madrid in de winterstop door Ajax. Op dit moment zou Huntelaar weg mogen voor een bedrag van slechts twaalf miljoen euro. Olympique Lyon zou interesse hebben in de 25-jarige spits en zal binnenkort een bod doen.