Jonker: "Willem II blijft naar beneden kijken"

Willem II hield dinsdag aan de uitbeurt bij FC Volendam een punt over. Andries Jonker, trainer van de Tricolores, was niet helemaal ontevreden met het gelijkspel tegen de promovendus.

"Ik moet er mee leven," zei Jonker gisteravond na afloop tegen de aanwezige pers. "De eerste helft hebben we heel weinig laten zien. De 1-0 ruststand was verdiend."

Na rust draaide Willem II de rollen om en kwam de ploeg op een 1-2 voorsprong. "We waren ook dicht bij de 1-3, daarna verloren we de grip. Volendam heeft het goed gedaan."

Met twaalf punten uit acht wedstrijden hebben de Tilburgers zich momenteel op een negende plaats genesteld. Voor Jonker blijft handhaving echter het belangrijkste. "We kijken nog steeds naar boven en naar beneden en dat heeft allemaal te maken met realiteitszin. We hebben heel lang in een gevecht gezeten, nu zitten we in een proces."

"We hebben een dermate lange serie neergezet dat we moeten streven naar een positie in de middenmoot. Maar we willen ons eerst veilig spelen," besloot Jonker zijn verhaal.