Eindhoven gaat wel door met krachtwijken

De gemeente Eindhoven heeft vandaag laten weten niet te stoppen met de aanpak van de zogenoemde 'krachtwijken'. Eerder vandaag werd in de Volkskrant gesuggereerd dat het hele project zou stoppen omdat vier Eindhovense woningcorporaties zich terugtrokken omdat zij te weinig geld kregen.

De gemeente Eindhoven heeft laten weten de zorgen van de corporaties te delen, maar wil wel door gaan met het project. Zij wil echter wel dat minister Van der Laan snel opheldering geeft over de financiering van de krachtwijken. Van der Laan voelt zich door de woningcorporaties beledigd, omdat hij zegt dicht bij een oplossing van de financiële problemen te zijn.

De Eindhovense woningcorporaties die zich terugtrekken hebben laten weten dat zij aan diverse projecten zijn begonnen, maar nog steeds geen geld hebben ontvangen voor de uitvoering van deze projecten. Zij zijn van mening dat de financieringsregeling voor de krachtwijken 'slecht en onevenwichtig' is.

Nederland kent vier krachtwijken, waarvan drie in Brabant. Alle drie deze wijken (Woensel-West, de Doornakkers en de Bennekel) bevinden zich in Eindhoven.

Met dank aan WilliamBlake voor de submit.

FOK!-columnist Driek Oplopers heeft heel harde kritiek op het gedrag van sociale woningverhuurders in dit soort wijken.