VVD vreest 'bankrun' bij DSB Bank

De oproep donderdagochtend van Pieter Lakeman (voorzitter Stichting Hypotheekleed) om geld bij DSB Bank weg te halen is 'buitengewoon onverstandig', zo zegt VVD-Tweede Kamerlid Frans Weekers donderdag. "Zo veroorzaak je een 'bankrun'. Als er problemen zijn bij een bank maak je ze zo groter. Een oplossing komt niet dichterbij", aldus Weekers.

Het Kamerlid vindt dat Lakeman 'paniek zaait'. Als zijn oproep er toe zou leiden dat DSB Bank failliet gaat, is de schade voor rekening van de schatkist. De cliënten van Lakeman zijn daar niet bij gebaat. Lakeman zelf kan dan een schadeclaim tegemoet zien, verwacht Weekers.

Donderdag lag de site van DSB uit de lucht waardoor klanten niet kunnen internetbankieren. Volgens Klaas Wilting, woordvoerder van DSB, ligt dat aan hackers. DSB is onder meer eigenaar is van merken als Frisia Financieringen, Lenen.nl, Becam en Postkrediet.

Driek Oplopers ziet paralellen met Icesave, waarvan de website ook down ging toen het geld op was. Driek gelooft niet in een hack-aanval, en vermoedt opbstructie. Tijd voor een politie-inval bij DSB!